ကိုယ္ဝန္ေဆာင္ခ်ိန္မွာ ပိန္းဥ စားလို႔ရလား

by: Nang Htwe
 0 comments  0 love

ပိန္းဥက အာလူးသီးနဲ႔ ဆင္ပါတယ္။ ေပ်ာ့ေပ်ာင္းၿပီး ခ်ိဳၿမိန္ကာ အာဟာရတန္ဖိုး ျမင့္မားစြာပါဝင္ပါတယ္။ အစာေၾကလြယ္တာေၾကာင့္ ေမေမေလာင္းတို႔အတြက္ အဆင္ေျပပါတယ္။

ပိန္းဥကို ျပဳတ္စားတာပဲျဖစ္ျဖစ္၊ ဟင္းအျဖစ္ ခ်က္စားတာပဲျဖစ္ျဖစ္ စားၾကသလို မုန္႔လုပ္ရာမွာလည္း ထည့္သြင္းသံုးစြဲၾကပါတယ္။ ပိ္န္းဥမွာ အာဟာရဓါတ္ေတြ ေပါၾကြယ္ဝၿပီး ကိုယ္ခံစြမ္းအား ျမင့္တင္ေပးတာေၾကာင့္ ကိုယ္ဝန္ေဆာင္ခ်ိန္မွာ ေမေမေလာင္းတို႔ စားေပးလို႔ရပါတယ္။ ကိုယ္ဝန္ေဆာင္ေတြနဲ႔လည္း သင့္ေတာ္ပါတယ္။

ပိ္န္းဥမွာ အာဟာရဓါတ္ေတြ ေပါၾကြယ္ဝၿပီး ကိုယ္ခံစြမ္းအား ျမင့္တင္ေပးတာေၾကာင့္ ကိုယ္ဝန္ေဆာင္ခ်ိန္မွာ ေမေမေလာင္းတို႔ စားေပးလို႔ရပါတယ္ (Photo by The Independent)

ပိန္းဥမွာ ခႏၶာကိုယ္အတြက္ ေကာင္းမြန္ေစတဲ့ ပ႐ိုတိန္း၊ ကယ္ဆီယမ္၊ သံဓါတ္၊ ေဖာ့စေဖာရပ္ တို႔ပါဝင္ပါတယ္။ ကိုယ္ဝန္ေဆာင္ခ်ိန္မွာ ပိန္းဥ စားေပးျခင္းရဲ႕ အက်ိဳးေက်းဇူးမ်ားကို Kalay ကေန ေျပာျပေပးပါမယ္။

ကိုယ္ဝန္ေဆာင္ခ်ိန္မွာ ပိန္းဥ စားေပးျခင္းရဲ႕ အက်ိဳးေက်းဇူးမ်ား

(၁) ပိန္းဥက အာလူးနဲ႔ ဆင္ပါတယ္။ ေပ်ာ့ေပ်ာင္းၿပီး ခ်ိဳၿမိန္ကာ အာဟာရတန္ဖိုး ျမင့္မားစြာပါဝင္ပါတယ္။ အစာေၾကလြယ္တာေၾကာင့္ ေမေမေလာင္းတို႔အတြက္ အဆင္ေျပပါတယ္။ ကိုယ္ဝန္ေဆာင္အမ်ိဳးသမီးေတြမွာ ၾကံဳရတဲ့ အစာအိမ္နဲ႔ အူလမ္းေၾကာင္း မအီမသာျဖစ္တာကို ကူညီေပးပါတယ္။

(၂) ပိန္းဥမွာပါဝင္တဲ့ ဗီတာမင္ဓါတ္မ်ား

  • ကယ္ဆီယမ္
  • ေဖာ့စေဖာရပ္
  • သံဓါတ္
  • ပိုတက္စီယမ္
  • မဂၢနီဆီယမ္
  • ဆိုဒီယမ္
  • carotene
  • nicotinic acid
  • ဗီတာမင္ C ၊B
  • saponin စတာေတြ ပါဝင္ပါတယ္။

(၃) ပိန္းဥမွာ ခႏၶာကိုယ္အဂၤါအစိတ္အပိုင္းေတြရဲ႕ လုပ္ေဆာင္မႈကို အေထာက္အကူျပဳတဲ့ mucus protein ပါဝင္ပါတယ္။

(၄) ပိန္းဥက အယ္ကာလိုင္း အစားအစာျဖစ္တာေၾကာင့္ လူ႔ခႏၶာကိုယ္ထဲက အက္ဆစ္ဓါတ္ကို ထိန္းညိႈ႕ေပးၿပီး အစာအိမ္အက္ဆစ္ပိုလွ်ံတာကို ကာကြယ္ေပးကာ ဆံပင္ရဲ႕ လုပ္ငန္းစဥ္ကို အေထာက္အကူျပဳပါတယ္။

ပိန္းဥက ကိုယ္ဝန္ေဆာင္ ဒါမွမဟုတ္ အမ်ိဳးသမီးေတြအတြက္ ေကာင္းမြန္တဲ့ အစားအစာျဖစ္ေပမယ့္လည္း လူႀကိဳက္ႏႈန္းနည္းပါတယ္ (Photo by How to be Health )

ကိုယ္ဝန္ေဆာင္ခ်ိန္မွာ ပိန္းဥကို ဘယ္လိုစားၾကမလဲ

(၁) ပိန္းဥက ကိုယ္ဝန္ေဆာင္ ဒါမွမဟုတ္ အမ်ိဳးသမီးေတြအတြက္ ေကာင္းမြန္တဲ့ အစားအစာျဖစ္ေပမယ့္လည္း လူႀကိဳက္ႏႈန္းနည္းပါတယ္။ ဒါေၾကာင့္ သိပ္မစားျဖစ္ၾကပါဘူး။ ကိုယ္ဝန္ေဆာင္ခ်ိန္မွာ အာဟာရမွ်မွ်တတ လိုအပ္တာေၾကာင့္ ပိန္းဥစားဖို႔ အၾကံျပဳပါတယ္။

(၂) ခ်က္၊ ျပဳတ္၊ ေၾကာ္၊ ေပါင္း စတဲ့ နည္းလမ္းအမ်ိဳးမ်ိဳးနဲ႔ စားသံုးလို႔ရပါတယ္။ ျပဳတ္တဲ့ နည္းလမ္းကေတာ့ အေကာင္းဆံုးနည္းလမ္းပါပဲေနာ္။ က်န္းမာေရးနဲ႔လည္း အသင့္ေတာ္ ဆံုးပဲေပါ့။ ေၾကာ္စားမွ ႀကိဳက္ႏွစ္သက္တယ္ဆိုရင္လည္း ေၾကာ္စားလို႔ရပါတယ္ေနာ္။

(၃) ပိန္းဥကို ခ်က္ျပဳတ္ ေတာ့မယ္ဆိုရင္ ေသေသခ်ာခ်ာ ေဆးေၾကာေပးဖို႔ လိုအပ္ပါတယ္။

(၄) ပိန္းဥကို ကိုင္တြယ္တဲ့အခါ ဒါမွမဟုတ္ ခ်က္ျပဳတ္တဲ့အခါမွာ လက္အိတ္အသံုးျပဳဖို႔လိုပါတယ္။ ပိန္းဥမွာပါတဲ့ အခၽြဲက အသားအေရနဲ႔ ဓါတ္မတည့္တာ ျဖစ္ေစႏိုင္ပါတယ္။ ဓါတ္မတည့္တာ ၾကံဳေတြ႕ရတဲ့အခါ ဂ်င္းရည္နဲ႔ လက္ေဆးေပးဖို႔ လိုအပ္ပါတယ္။

(၅) ပိန္းဥကို ေလဝင္ေလထြက္ေကာင္းၿပီး ေအးျမတဲ့ ေနရာမွာသိမ္းဆည္းပါ။

ေမေမေလာင္းတုိ႔ေရ ပိန္းဥမွာ အာဟာရဓါတ္ၾကြယ္ဝစြာပါဝင္တာေၾကာင့္ ကိုယ္ဝန္ေဆာင္ခ်ိန္မွာ ေ႐ြးခ်ယ္စားသံုးေပးဖို႔ Kalay ကေန တုိက္တြန္းလိုက္ပါတယ္။

 

 

Kalay.com.mm မှ ရေးသားဖော်ပြနေသော ဆောင်းပါးများကို မည်သည့် Website နှင့် Social Media များမှ Facebook Page များအတွက် ပြန်လည်ကူးယူခြင်း၊ ဆင်တူယိုးမှား ဖော်ပြခြင်းများ မပြုပါရန် လေးစားစွာ အသိပေးအပ်ပါသည်။
From Kalay with

Tag: eatPregnant Womentaro


Comments

0 comments
Latest video
Refer to more useful articles
x